Piotr Przykaza

Pasta z polędwiczkami i truflami


Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Pasta z polędwiczkami i truflami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 cebula

100 g pasty truflowej

oliwa

cienkie plastry polędwiczki wieprzowej

pół ząbka czosnku

sól

pieprz

śmietana 36%

 

Przygotowanie:

Pokroić cebulę w kostkę, wrzucić na oliwę. Dodać cienkie plastry polędwiczki wieprzowej, pastę truflową, wycisnąć czosnek. Następnie dodać śmietanę. Jak sos się zagęści dodać ugotowany makaron al dente. Dodać do smaku sól, pieprz. Zagrzać makaron, gdy jest gorący pasta jest gotowa.


powrót

Podobne przepisy

Puttanesca
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Spaghetti z sosem alla cerepiera
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Neapol (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.