Roladki wołowe z sałatką jabłkową

Roladki wołowe z sałatką jabłkową
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Apetyt na Skandynawię (odc. 4)
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z wołowiny
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 8-12 cienkich plastrów wołowiny zrazowej górnej
Farsz:
  • 3 ogórki kiszone, pokrojone w drobną kosteczkę
  • 2 łyżki ostrej, słodkiej musztardy
  • 3 posiekane szalotki
Sos:
Sałatka:
  • 1 jabłko, pokrojone w kostkę
  • 100 g różyczek kalafiora, pokrojonych drobno
  • płatki z dwóch kwiatów nagietka
  • 2 dymki, pokrojone (zielona i biała część)
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 1 łyżka cukru

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przygotować rolady. Plastry mięsa delikatnie rozbić tłuczkiem. Wymieszać składniki farszu i nałożyć po łyżce. na każdy płat mięsa. Zaczynając od szerszej krawędzi zwinąć ściśle rolady i spiąć wykałaczką, by się trzymały.

Na głębokiej patelni zrumienić rolady na maśle ze wszystkich stron, dodać składniki sosu, położyć pokrywkę, dusić na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie.

W tym czasie przygotować sałatkę, łącząc jej składniki w misce.
Podawać rolady z sosem i sałatką jabłkową.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA