Michael  Smith

(odc.057) grillowane szparagi z pietruszkowym pesto


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

(odc.057) grillowane szparagi z pietruszkowym pesto
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 duży pęczek natki pietruszki o płaskich liściach

1 szklanka tartego parmezanu

1 szklanka sparzonych

obranych i pokrojonych migdałów

½ szklanki oliwy

sól morska

1 paczka świeżych zielonych szparagów

oliwa

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Zmieszaj w blenderze liście natki, parmezan i migdały z oliwą. Dopraw solą i dolej tyle oliwy, żeby pesto miało luźną konsystencję. Przechowuj pesto w zakręconym słoiku do 3 tygodni.
Rozgrzej grill. Odetnij stwardniałe końcówki szparagów u nasady i wymieszaj łodygi z oliwą, solą i pieprzem. Rozłóż szparagi na gorącym grillu i obracaj w miarę pieczenia. Gdy zmiękną, przełóż je na półmisek. Podawaj szparagi z pietruszkowym pesto.

powrót

Podobne przepisy

Prażone migdały z przyprawami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Maślana kapusta włoska
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kolorowe budynie
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.