Banan z patelni

Banan z patelni
Oceń przepis:
34 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.25)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Pomarańcze obrać ścinając całkowicie pomarańczową i białą skórkę. Przygotować filety z pomarańczy (spomiędzy błonek wyciąć cząstki pomarańczy), wycisnąć sok z pozostałej części. Na patelni rozgrzać masło, dodać migdały, cukier i cynamon oraz przekrojonego wzdłuż banana bez skórki. Zrumienić, obrócić ostrożnie na drugą stronę. Po chwili dodać pomarańcze i wlać sok. Zagotować, aż sos będzie lepiący. Wlać rum i podpalić. Podawać na patelni.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Grzelak 3 lata temu

wow, takie proste danie, a to super opcja deserowa.

Kristina 8 lat temu

pyszne

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE