Banan z patelni

Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.25)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 1 banan
- 2 łyżki masła
- szczypta cynamonu
- 2 łyżki brązowego cukru
- 1/2 pomarańczy
- 1 łyżka płatków migdałów
- rum
Przygotowanie:
Pomarańcze obrać ścinając całkowicie pomarańczową i białą skórkę. Przygotować filety z pomarańczy (spomiędzy błonek wyciąć cząstki pomarańczy), wycisnąć sok z pozostałej części. Na patelni rozgrzać masło, dodać migdały, cukier i cynamon oraz przekrojonego wzdłuż banana bez skórki. Zrumienić, obrócić ostrożnie na drugą stronę. Po chwili dodać pomarańcze i wlać sok. Zagotować, aż sos będzie lepiący. Wlać rum i podpalić. Podawać na patelni.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Komentarze
Zaloguj się by dodać komentarz.
Kristina 9 lat temu
pyszne
Desery
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Grzelak 5 lat temu
wow, takie proste danie, a to super opcja deserowa.