Ciepłe lody z galaretką

Oceń przepis:
Składniki:
-
Ciepłe lody:
- 100 g białek
- 200 g cukru
- 100 g puree z marakui
- Sos truskawkowy:
- 50 g cukru
- 200 g truskawek
- 15 g skrobi
- Dodatkowo:
- świeże owoce
Przygotowanie:
Puree z marakui zagotować z cukrem i podgrzewać, aż zgęstnieje i uzyska konsystencję syropu. Białka ubić na sztywną pianę i ciągle miksując zaparzyć wlewając cienką warstwę syropu. Truskawki wymieszać z cukrem, skrobię wymieszać z odrobiną wody i dodać do owoców. Gotować na wolnym ogniu, do zgęstnienia. Przestudzić. Do rożków lodowych nałożyć część masy na ciepłe lody, odrobinę sosu truskawkowego i przykryć drugą warstwą ciepłych lodów. Udekorować świeżymi owocami.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Lody
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze