Placki dyniowe z musem malinowym

Placki dyniowe z musem malinowym
Oceń przepis:
604 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Daria Ładocha

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z dyni, Placki i placuszki, Dobre dla dzieci

Składniki:

  • 500 g dyni bez skórki
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki orkiszowej
  • 3 łyżki śmietany
  • 50 g parmezanu
  • szczypta cynamonu
  • szczypta soli
Mus malinowy:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Obraną dynię oczyść z nasion i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Oddziel białka od żółtek i ubij białka z odrobiną soli na sztywną pianę.
Żółtka wymieszaj ze śmietaną, dynią i mąką. Dodaj sól i cynamon, wymieszaj, następnie połącz z ubitą pianą z białek.
Rozgrzej olej na patelni i smaż placki z obu stron na złoty kolor.
Wszystkie składniki musu zmiksuj na gładką masę i polej nimi placki przed podaniem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA