Bita śmietana z bezami i malinami

Bita śmietana z bezami i malinami
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery, Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Kremówkę dobrze schłodzić i ubić ją na sztywną pianę. Pod koniec miksowania delikatnie posłodzić i doprawić do smaku rumem (można użyć inny aromatyczny alkohol). Wymieszać bezy z bitą śmietaną. Jeżeli bezy są spore pokruszyć je na mniejsze kawałki. Układać warstwy bitej śmietany z bezami, przekładane warstwami malin. Bezy są zazwyczaj bardzo słodkie, im więcej malin, tym deser smaczniejszy. Wstawić do zamrażarki na trzy godziny. Podawać schłodzone.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE