Dorsz marynowany

Dorsz marynowany
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Andrzej Polan

Seria kulinarna:
Polska ze smakiem (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Dorsza pokrój w cienkie plastry. Jabłko, ogórka bez pestek, ale ze skórą, seler naciowy, oraz cebulę pokrój w kostkę. Z limonek i cytryny wyciśnij sok, połącz z miodem, cebulą dymką, koprem, papryczką chilli i zalej pokrojone warzywa i owoce. Dopraw solą, pieprzem i listkami świeżej kolendry. Kiedy marynata jest gotowa, zalej nią pokrojonego dorsza. Odstaw na 30 minut do lodówki i podaj mocno schłodzonego. Na koniec rybę skrop olejem Kujawskim z bazylią, pomidorami i papryką.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA