Maryla Musidłowska

Grzybki z pomidorów suszonych, mozzarelli i rukoli


Przepis z programu Mammaryla (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska

odsłon: 11458

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

pomidory suszone w zalewie

mini mozzarelki

rukola

ocet balsamiczny

oliwa

sól gruboziarnista

kolorowy pieprz

słodzona suszona żurawina

 

 

Przygotowanie:


Na wykałaczkę nakłuj: pomidora, mozzarelkę i rukolę. Ułóż na półmisku. Obsyp półmisek żurawiną. Przygotowuj dressing: ocet balsamiczny z oliwą. Skrop koreczki dressingiem. Posól i popieprz.

powrót

Podobne przepisy

Wiatraczki z ciasta francuskiego
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Dorsz z salsą brokułową
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Oscypek z ziemniakami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Slow food (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szakszuka z chipsami ze słoweńskiej kiełbasy
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.