Tatar z pstrąga wędzonego w chwili podania z bukietem sałat

Tatar z pstrąga wędzonego w chwili podania z bukietem sałat
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.50
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 280 g filetów z pstrąga
  • 50 g oleju słonecznikowego o nucie wędzonego dymu
  • 70 g mieszanki sałat
  • sól i pieprz
  • szyszka jodły
  • 4 duże kieliszki do koniaku

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Pstrąga oczyszczamy, filetujemy i oddzielamy mięso od skóry. Drobno siekamy pstrąga na tatara, przyprawiamy aromatyzowanym olejem, solą i pieprzem. Dzielimy na porcje i układamy tatara z pstrąga na talerzach, nadając mu okrągły kształt i taką wielkość, żeby łatwo można było przykryć go kieliszkiem do koniaku. Doprawiamy bukiet sałaty i układamy na talerzach. Zapalamy szyszkę, napełniamy kieliszki dymem i przykrywamy tatara. Podajemy danie i podnosimy kieliszek na oczach gości, uwalniając pachnący dym.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE