Przepisy na świąteczne potrawyPrzepisy na świąteczne potrawy

Tradycyjny bigos wielkopolski

Tradycyjny bigos wielkopolski zobacz Tradycyjny bigos wielkopolski 2018-06-19 13:00:34
Tradycyjny bigos wielkopolski
Oceń przepis:
92 ocen Średnia ocena: 3.50

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Boczek pokrój w kostkę, zalej wodą i gotuj przez ok.30-40 minut.
Następnie pokrój kiszoną kapustę, cebulę i wieprzowinę.
Cebulę i łopatkę podsmaż na patelni i dodaj do gotującego się boczku. W następnej kolejności dodaj kiszoną kapustę, namoczone suszone grzyby. Bigos dopraw przyprawami i duś przez 2 godziny.
Dodaj suszoną śliwkę, pokrojone kabanosy i kiełbasy. Duś bigos przez kolejne 2 godziny.
W końcowej fazie gotowania dodaj suszony majeranek, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, pokrojony czosnek, sól i pieprz. Wszystko wymieszaj i pozostaw na chwilę, aby wszystkie smaki się połączyły. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Moni 2 miesiące temu

Bigos rewelacyjny, w końcu mam świetny, sprawdzony przepis. A bigosik smakuje wszystkim, nawet tym najbardziej wybrednym. Dziękuję

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE