Sałatka cesarska

Sałatka cesarska
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Piotr Przykaza

Seria kulinarna:
Jak Piotr przykazał (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 1-2 sałat lodowych
  • smażony boczek i pierś kurczaka ilość według uznania
  • 5-10 szt. kaparów
  • grzanki
  • tarty parmezan
  • 1 cytryna

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Porwać liście sałaty lodowej na kawałki (powinna być rzymska, ale Polacy twierdzą, że smakuje jak mlecz), wymieszać z dressingiem. Sałatę posypać smażonym w kostkę boczkiem, kaparami, smażoną piersią kurczaka pociętą w paski i grzankami w kostkę. Do dekoracji użyć tarty parmezan i cząstki cytryny.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE