Gulasz z czerwonych warzyw i piersi z kurczaka

Gulasz z czerwonych warzyw i kurczaka
Oceń przepis:
52 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 5 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Gulasze
Kuchnia świata:
Kuchnia węgierska

Przygotowanie:

Soczewicę mocz w gorącej wodzie minimum 30 min przed gotowaniem. Dzięki temu skrócisz czas gotowania i po jedzeniu nie będzie Ci towarzyszyło uczucie ciężkości.

Cebulę i paprykę pokrój w drobną kostkę. W garnku na łyżce oliwy z oliwek duś cebulę z papryką przez kilka minut. Dodaj pomidory, duś kolejne kilka minut, dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj soczewicę, wymieszaj z resztą składników tak by wchłonęła smak i zapach potrawy.

Pokrój pierś z kurczaka na małe kawałki, dodaj do garnka z warzywami, wymieszaj całość. Do dania dodaj wino, wymieszaj ponownie, gotuj kilka minut.

Przełóż porcję gulaszu na talerz, pokrusz trochę sera na wierzchu i dodaj posiekaną nać pietruszki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA