Rożki z łososiem i szpinakiem

Oceń przepis:
Przygotował:
Brygida Kosel
- Seria kulinarna:
- Teraz Brygida! (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Przekąski
Składniki:
- 20 dag łososia
- 10 dag świeżego szpinaku
- ciasto francuskie
- koper
- 1 jajko
- ciemny sezam
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
20 dag łososia drobno pokroić. Dorzucić posiekany szpinak i odrobinę koperku. Posolić i popieprzyć. Farsz nałożyć na kwadraty z ciasta francuskiego, zakleić. Posmarować wierzch roztrzepanym jajkiem i posypać ciemnym sezamem. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i zostawić na 15 minut.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze