Filety z dorsza w cieście piwnym

Filety z dorsza zobacz Filety z dorsza 2018-06-19 12:27:06
Filety z dorsza
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam w sieci: patenty i triki (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Potrawy wigilijne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Jajka roztrzep i wymieszaj ze szklanką mąki na jednolitą masę. Wmieszaj tyle piwa by powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Jeśli filety mają warstwę glazury, spłucz ją pod bieżącą wodą. Osusz lnianą ściereczką, przypraw, oprósz mąką, zamocz w cieście i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Sprawdź wykałaczką czy ryba nie jest nadal zamrożona. Jeśli tak to wyłóż na papier do pieczenia i wstaw na kilka minut do nagrzanego do temperatury 200 st. C piekarnika.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE