Tabbouleh z oliwkami i maślaną polędwicą z dorsza

Taboulleh
Oceń przepis:
43 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki, Dania z ryb

Składniki:

Maślany dorsz:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na patelnię wlej olej, wsyp kaszę i upraż. Następnie dolej bulion w proporcji 2 do 1 i gotuj kaszę tak długo, aż wypije cały bulion.
Gdy kasza będzie już gotowa odstaw ją, żeby wystygła.
Pokrój oliwki i wsyp do miski. Z ogórka i pomidorów usuń gniazda nasienne, pokrój i wsyp do miski. Dodaj pokrojone cebule, posiekaną pietruszkę i miętę, sól pieprz, oliwę, skórkę z pomarańczy i sok z cytryny. Wszystkie składniki wymieszaj.
Gdy kasza będzie już wystudzona, dodaj ją do warzyw i wymieszaj. W rondelku rozpuść masło, włóż polędwiczki z dorsza doprawionego wcześniej solą i pieprzem, dodaj estragon i duś ok. 12 minut. Następnie bardzo delikatnie przełóż na talerz i podawaj z sałatką tabbouleh. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA