Tabbouleh z oliwkami i maślaną polędwicą z dorsza

Tabbouleh szparagowe zobacz Tabbouleh szparagowe 2018-06-04 15:27:47
Tabbouleh szparagowe
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki, Dania z ryb

Składniki:

Maślany dorsz:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Na patelnię wlej olej, wsyp kaszę i upraż. Następnie dolej bulion w proporcji 2 do 1 i gotuj kaszę tak długo, aż wypije cały bulion.
Gdy kasza będzie już gotowa odstaw ją, żeby wystygła.
Pokrój oliwki i wsyp do miski. Z ogórka i pomidorów usuń gniazda nasienne, pokrój i wsyp do miski. Dodaj pokrojone cebule, posiekaną pietruszkę i miętę, sól pieprz, oliwę, skórkę z pomarańczy i sok z cytryny. Wszystkie składniki wymieszaj.
Gdy kasza będzie już wystudzona, dodaj ją do warzyw i wymieszaj. W rondelku rozpuść masło, włóż polędwiczki z dorsza doprawionego wcześniej solą i pieprzem, dodaj estragon i duś ok. 12 minut. Następnie bardzo delikatnie przełóż na talerz i podawaj z sałatką tabbouleh. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE