Faszerowane gęsie szyje z tłuczonymi ziemniakami

Faszerowane gęsie pipki
Oceń przepis:
33 ocen Średnia ocena: 3.80

Składniki:

  • skóry z 3-4 gęsich szyj
Farsz:
Ziemniaki:
Surówka:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przygotuj farsz. Marchew zetrzyj na grubych oczkach. Szczypiorek, pietruszkę posiekaj.
Wątróbkę pokrój drobno. W misce połącz wszystkie składniki. Dodaj jajka i mąkę. Farsz wymieszaj dopraw solą i pieprzem.
Jeden koniec szyi zwiąż sznurkiem. Następnie za pomocą łyżki napełnij ją ciasno farszem i zwiąż drugi koniec.
Gęsie pipki gotuj w niedużej ilości osolonej wody przez ok. 10 minut. Ugotowane pipki pokrój w grube plastry i obsmaż na maśle. Podawaj z surówką i ziemniakami.
Idealnym dodatkiem będzie surówka. Pora pokrój w cienkie plasterki i przełóż do miski. Dodaj sok z cytryny, chrzan i suszoną żurawinę. Surówkę wymieszaj i dopraw solą.
Ziemniaki ugnieć z pozostałymi składnikami na gładkie purée.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA