Agnieszka Kręglicka

Chili z mięsa mielonego i fasoli


Przepis z programu Para w kuchni (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia meksykańska

Chili z mięsa mielonego i fasoli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 kg mielonego mięsa

150 g fasoli pinto

2 cebule pokrojone w kostkę

100 ml oleju

1 puszka (160 g) koncentratu pomidorowego

4 łyżki sosu sojowego

2 łyżki kminu

2 łyżki oregano

1 łyżka majeranku

30 g przyprawy chilli lub mieszanki różnych papryk suszonych

sól

pieprz

papryka cayenne

 

Przygotowanie:

Fasolę namoczyć na noc, ugotować z listkiem laurowym i cebulą z nabitymi goździkami do miękkości na małym ogniu. Na rozgrzanym oleju w garnku o grubym dnie zeszklić cebulę, dodać mięso i smażyć, aż przestanie być różowe. Dodać przyprawy i pół szklanki wody, dusić razem 30 minut. Dodać odcedzoną fasolę i pomidory, jeśli trzeba trochę wody z fasoli. Dobrze wymieszać, doprawić do smaku i dusić razem dalsze 30 minut.

powrót

Podobne przepisy

Hamburgery z jagnięciną i przyprawą
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień 2 (odc. 7)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
Perska gicz jagnięca
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z jagnięciny i baraniny
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Kiełbaski nie całkiem w bułkach
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
Placek po góralsku z boeuf stroganowem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Placki i placuszki
Szaszłyki z kurczaka na herbacianych szpadkach
Gosia  Molska
Przepis z programu Po-smak Turcji (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia turecka
Kurczę w estragonie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

#KuxjqTyAFyaWcjnHk

09.01.2012 16:55


CYTUJ

n5bTZo , [url=http://kxdjkrpblzvq.com/]kxdjkrpblzvq[/url], http://yyuufocctvdl.com/, http://wocbpbvuxmfy.com/

#GAkUJYYXrCc

08.01.2012 20:13


CYTUJ

It's ipemraitve that more people make this exact point.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.