Jogurtowe curry z kurczakiem

Jogurtowe curry z kurczakiem zobacz Jogurtowe curry z kurczakiem 2018-06-19 12:28:34
Jogurtowe curry z kurczakiem
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Grzegorz Łapanowski

Seria kulinarna:
Ł'apetyt 2 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Kmin rzymski, czosnek, chili, garam masalę, kolendrę, cukier, sok z cytryny i połowę oleju ucieramy w moździerzu. Mięso z kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy marynatę oraz jogurt i odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. W tym czasie sprawiamy kalafior oddzielając różyczki od kłącza. Kłącze możemy wykorzystać jeżeli je obierzemy, odrzucimy zdrewniałe części i pokroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy ghee i olej rzepakowy. Smażymy kalafiora by się zezłocił i zdejmujemy z patelni. Następnie na patelni smażymy kurę oczyszczoną z marynaty. Łączymy podsmażoną kurę z kalafiorem i chwilę dusimy. Danie podajemy z tłuczonymi orzechami nerkowca i świeżą kolendrą.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

beata laskowska 7 lat temu

w porzadku

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE