Rosół z gęsi z makaronem

Rosół z gęsi zobacz Rosół z gęsi 2018-06-19 13:01:04
Rosół z gęsi
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 4.60

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Zupy, Dania z gęsiny
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 2 gęsie udka
  • 3 marchewki
  • pietruszka
  • seler
  • por
  • 2 cebule
  • 4 gałązki trawy cytrynowej
  • 3 liście kafiru
  • 3 łyżki oleju
  • świeży liść laurowy
  • szczypta czarnego ziarnistego pieprzu
  • świeże liście lubczyku
  • 3 l wody
  • porcja makaronu ryżowego

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Marchewkę, pietruszkę, seler, pora i cebulę pokrój na mniejsze kawałki.
Następnie w dużym garnku podsmaż warzywa na odrobinie oleju. Dodaj świeży liść laurowy, liście kafir, świeży lubczyk i rozgniecioną trawę cytrynową.
Na koniec dodaj gęsie udka i zalej wodą. Rosołek gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny.
Rosół możesz podawać z tradycyjnym makaronem lub makaronem ryżowym.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE