Rosół z gęsi z makaronem

Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Zupy, Dania z gęsiny
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 2 gęsie udka
- 3 marchewki
- pietruszka
- seler
- por
- 2 cebule
- 4 gałązki trawy cytrynowej
- 3 liście kafiru
- 3 łyżki oleju
- świeży liść laurowy
- szczypta czarnego ziarnistego pieprzu
- świeże liście lubczyku
- 3 l wody
- porcja makaronu ryżowego
Przygotowanie:
Marchewkę, pietruszkę, seler, pora i cebulę pokrój na mniejsze kawałki.
Następnie w dużym garnku podsmaż warzywa na odrobinie oleju. Dodaj świeży liść laurowy, liście kafir, świeży lubczyk i rozgniecioną trawę cytrynową.
Na koniec dodaj gęsie udka i zalej wodą. Rosołek gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny.
Rosół możesz podawać z tradycyjnym makaronem lub makaronem ryżowym.
Następnie w dużym garnku podsmaż warzywa na odrobinie oleju. Dodaj świeży liść laurowy, liście kafir, świeży lubczyk i rozgniecioną trawę cytrynową.
Na koniec dodaj gęsie udka i zalej wodą. Rosołek gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny.
Rosół możesz podawać z tradycyjnym makaronem lub makaronem ryżowym.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania z gęsiny
Kuchnia polska
Dania mięsne
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze