Comber jagnięcy z sosem miętowym

Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam w sieci: patenty i triki (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 800 g combra jagnięcego french rack
- 2 pęczki mięty pieprzowej
- 2 pęczki natki pietruszki
- 1 ostra papryczka świeża czerwona
- 1 szalotka
- 2 łyżki musztardy sarepskiej
- 0,3 szklanki bułki tartej
- 6 łyżek octu winnego białego
- 0,25 szklanki oliwy z oliwek sensa
- 3 łyżki miodu
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1/3 mięty i natki pietruszki zmiksuj w malakserze z tartą bułką na zieloną posypkę. Oczyszczone combry przypraw i obsmaż. Posmaruj musztardą, posyp posypką i wstaw do piekarnika o temperaturze 180 st. C na ok. 15 minut. W tym czasie posiekaj resztę mięty i natki, papryczkę i szalotkę. W moździerzu utłucz zioła z szalotką i dodaj miód, ocet i oliwę. Przypraw sos, podaj do upieczonego mięsa pokrojonego na kotleciki.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania mięsne
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze