Comber jagnięcy z sosem miętowym

Comber jagnięcy z sosem miętowym
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam w sieci: patenty i triki (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

  • 800 g combra jagnięcego french rack
  • 2 pęczki mięty pieprzowej
  • 2 pęczki natki pietruszki
  • 1 ostra papryczka świeża czerwona
  • 1 szalotka
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 0,3 szklanki bułki tartej
  • 6 łyżek octu winnego białego
  • 0,25 szklanki oliwy z oliwek sensa
  • 3 łyżki miodu
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Kalkulator wag i miar

Przepis

1/3 mięty i natki pietruszki zmiksuj w malakserze z tartą bułką na zieloną posypkę. Oczyszczone combry przypraw i obsmaż. Posmaruj musztardą, posyp posypką i wstaw do piekarnika o temperaturze 180 st. C na ok. 15 minut. W tym czasie posiekaj resztę mięty i natki, papryczkę i szalotkę. W moździerzu utłucz zioła z szalotką i dodaj miód, ocet i oliwę. Przypraw sos, podaj do upieczonego mięsa pokrojonego na kotleciki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE