Wytrawne kotlety z wędzonego twarogu z sosem koperkowym

Wytrawne kotlety z wędzonego twarogu zobacz Wytrawne kotlety z wędzonego twarogu 2018-06-19 12:26:30
Wytrawne kotlety z wędzonego twarogu
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 5 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Placki i placuszki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wędzony twaróg bardzo drobno posiekaj i przełóż do miski.
Dodaj rozdrobnioną wędzoną rybę, startą cebulę, posiekaną natkę pietruszki i jajka. Masę dopraw odrobiną soli i pieprzu.
Uformuj kotlety. Obtocz je w mące i smaż na rozgrzanym oleju z odrobiną masła, aż się przyrumienią z obu stron.
Idealnym dodatkiem do serowych kotletów będzie koperkowy sos.
W rondelku na maśle przysmaż posiekaną cebulę. Dodaj sól, chrzan, bulion śmietanę i ostry sos. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj posiekany koperek. Gotowe!
Kotlety z wędzonego twarogu podawaj z koperkowym sosem. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE