Jamajski tost z ananasem

Przygotował:

Ainsley Harriot

Seria kulinarna:
Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia jamajska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Kromki chleba posmarować starannie masłem („uszczelnić”, tak, aby ananas nie rozmiękczył chleba). Ananas rozgnieść w puszce widelcem, odsączyć, wymieszać z cukrem i mieszanką korzenną. W miseczce roztrzepać jajka ze śmietaną i odrobiną rumu. Na kromkę posmarowaną masłem nałożyć na środek łyżkę rozgniecionego ananasa, przyłożyć górną kromką i zlepić kromki, dociskając brzegi. Zanurzać ananasowe kanapki w jajku, roztrzepanym ze śmietaną i rumem. Smażyć na rozgrzanym maśle z obu stron na złoto. Podawać posypane cukrem i mieszanką korzenną lub cynamonem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Nananej 7 lat temu

Oj, a ja nie znałam tostów z ananasem! Musze koniecznie wypróbować, tym bardziej, ze przepadam za tostami!:) A co do napoju na śniadanie to lubię wypić sobie z rana jakąś herbatę, przeważnie eral greya, ostatnio od Dilmah. I takie śniadania to ja rozumiem!

Kendron 7 lat temu

Tosty to chyba najprostsza z możliwych rzeczy jakie można zjeść na śniadanko :) Ja osobiście uwielbiam takie pyszne ciepłe tościki z rana :) Do tego trochę herbaty mrozonej która ostatnio znalazłem na www.klub.dilmah.pl/mrozone :) Mniam paluszki lizać

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE