Frittata z chorizo, szpinakiem i ricottą

Frittata z chorizo, szpinakiem i ricottą
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Donna Hay

Seria kulinarna:
Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzać na dość dużym ogniu patelnię teflonową o średnicy 22 cm. Musi to być patelnia, którą będzie można wstawić do piekarnika, tzn. bez plastikowej rączki. Smażyć chorizo z szałwią 4–5 minut, aż się zrumieni. Dodać szpinak i mieszać, aż zwiędnie. Ubić jajka ze śmietanką, solą i pieprzem, i wlać masę na patelnię. Łyżką wyłożyć na wierzch ricottę, zmniejszyć ogień i smażyć 3 minuty. Wstawić patelnię do piekarnika pod nagrzany grill i piec dwie minuty, aż frittata się zetnie i zrumieni. Podawać z grzankami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE