Pomidory faszerowane mozzarellą i boczkiem

Pomidory faszerowane mozzarellą i boczkiem
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Mammaryla (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Obetnij pomidorom czapeczki. Wydrąż pestki. Posól. Przypraw papryką środki pomidora. Owiń każdą kulkę mozzarelli w plasterek boczku i włóż do wnętrza pomidora. Posiekaj ostrą papryczkę. Pokrój pozostały boczek w paseczki. Ściśle poukładaj pomidory w naczyniu do zapiekania. Posyp paseczkami boczku i ostrej papryki. Zapiecz w piekarniku nastawionym na 200 stopni C.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE