Superburgery

Superburgery
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej

Składniki:

  • 1 kg chudej mielonej wołowiny
  • 250 g mielonej wieprzowiny
  • ½ szklanki bułki tartej
  • 1 duże jajko
  • ½ szklanki drobno posiekanej cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • zmiażdżony
  • 1 łyżka posiekanego świeżego oregano
  • 2 łyżki drobno posiekanych suszonych pomidorów
  • 1 łyżka soli
  • 2 łyżeczki mielonej gorczycy
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu
  • 2 szklanki tartego cheddara
  • 8 bułeczek

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Zmieszaj wszystkie składniki poza cheddarem. Podziel mięso na 8 porcji i uformuj z nich kulki. W każdej zrób kciukiem wgłębienie i włóż do niego trochę tartego cheddara. Zasklep wgłębienia tak, żeby ser był w mięsie i spłaszcz każdą mięsną kulę na kształt burgera. Włóż burgery do lodówki przed usmażeniem. Grilluj albo smaż burgery po 5 min. z obu stron. Podawaj w bułkach z dowolnym przybraniem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE