Wiosenne inspiracje - Łódeczki z cykorii

Wiosenne inspiracje - Łódeczki z cykorii
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Wiosenne inspiracje
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Cykorię podzielić na listki i ułożyć na płaskim talerzu. Na patelni przyrządzić sos, w którym uprażymy orzechy. 4 łyżki miodu zagotować z 4 łyżkami octu balsamicznego i trzymać na ogniu tak długo, aż straci kwaśność i uzyska gęstość syropu. Wsypać orzechy włoskie i kminek. Wymieszać tak, aby pokryły się sosem. Następnie wyłożyć orzechy na płaski talerz wysmarowany masłem i poczekać aż wystygną. W tym czasie na rozłożone listki cykorii nałożyć po porcji twarogu, a
następnie udekorować je orzechami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE