oglądaj również w

(Fresh with Anna Olson), magazyn kulinarny, Kanada, 2008, 26 x 30


Anna Olson w nowej serii "Sezon na świeżość" zaprasza do Kanady, która jej zdaniem jest królestwem doskonałych smaków. W kuchni kieruje się jedną podstawową zasadą: należy jeść świeże, lokalne produkty. W każdym odcinku Anna spotyka swoich przyjaciół: winiarzy, farmerów, rzeźników i inne osoby, które mogą podzielić się swoim doświadczeniem i ciekawostkami na temat jedzenia.

Z łatwością i właściwym sobie spokojem przygotowuje 3 potrawy, krok po kroku objaśniając tajniki receptury. Wśród potraw, które zostaną przygotowane w programie znajdą sie m.in. doskonałe żeberka z grilla podawane z pomidorową sałatką śródziemnomorską, słodka zupa ziemniaczana, czy owsiane ciasteczka brzoskwiniowe.

Widzowie będą mieli okazję poznać piękne zakątki Kanady i uczestniczyć w przyjęciach, na które Anna przygotuje menu. Na ślub swojej przyjaciółki przyrządzi pyszny tort z białej czekolady z jagodami. W jednym z odcinków Anna ze swoim mężem, Michaelem Olsonem, uznanym kanadyjskim szefem kuchni, zapraszają na romantyczną kolację. Bądź więc gościem Anny Olson, korzystaj z jej wiedzy, czerp inspirację i pozwól zarazić się pasją do pysznego jedzenia!

Anna Olson, jest znaną w Kanadzie restauratorką. Zamiłowanie do gotowania odkryła w sobie, pracując w banku. W czasie przerwy na lunch odwiedzała pobliskie restauracje, szukając inspiracji i pomysłów na dania, którymi mogłaby zaskoczyć przyjaciół. Szybko zrezygnowała z kariery bankowca i zaczęła pracę jako szef kuchni. Razem z mężem wydała książkę kucharską "Inn on the Twenty Cookbook". Regularnie prowadzą też warsztaty kulinarne.

gospodyni programu: Anna Olson

Wszystkie serie tego programu obejrzysz na nc+

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Inne programy prowadzącego

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE