Suflet ziemniaczany

Suflet ziemniaczany zobacz Suflet ziemniaczany 2018-06-19 13:01:09
Suflet ziemniaczany
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam po pracy 3 (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Ziemniaki ugotuj w mundurkach i jeszcze ciepłe obierz i przeciśnij przez praskę. Nie ugniataj, by zachować jak największą puszystość. Oddziel białka od żółtek. Białka ubij dodając do nich sól. Żółtka wymieszaj z serem, koperkiem, natką i przyprawami. Wymieszaj delikatnie z ziemniakami. Do ziemniaków dodaj na początek 1/3 piany, wymieszaj, a następnie delikatnie wmieszaj resztę piany. Foremki do sufletu wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Nałóż masę ziemniaczaną i piecz 15 minut w piecu nagrzanym do temperatury 190 stopni C.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE