Tarta cytrynowa

Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.25)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 2 całe jajka
- 4 żółtka jajek
- 155 g cukru
- 175 ml soku cytrynowego (z 4 cytryn)
- 150 ml crème fraîche lub gęstej śmietany
- 1 kruchy spód tarty
Przygotowanie:
Podgrzej piekarnik do temperatury 160°C. Ubij razem jajka, żółtka i cukier. Dodaj sok z cytryny, a następnie śmietanę. Wylej na spód tarty. Pozbądź się piany, która zebrała się na wierzchu oraz bąbelków. Piecz, aż tarta się zsiądzie, czyli ok. 30 min. Przed podaniem schłodź.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Komentarze
Zaloguj się by dodać komentarz.
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
nimk_a 9 lat temu
ja zapomniałam o śmietanie ale i tak jest pycha, musiał tylko więcej posiedzieć ;)