Stek z grilla w cytrynowo-kolendrowej marynacie z salsą z opiekanych pomidorów

Stek z grilla w cytrynowo-kolendrowej marynacie z salsą z opiekanych pomidorów
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Ainsley Harriot

Seria kulinarna:
Ainsley rusza w plener (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z grilla
Kuchnia świata:
Kuchnia argentyńska

Przepis

Steki ponacinać z wierzchu na krzyż. W moździerzu rozetrzeć składniki marynaty. Wetrzeć ją w mięso i zostawić, aby przeszło smakiem, na parę godzin (najlepiej przygotować je dzień wcześniej, przykryć folią i zostawić w lodówce). Zamarynowane steki natrzeć oliwą i ułożyć na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej. Piec kilka minut z każdej strony.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE