Jagnięcina po patagońsku

Jagnięcina po patagońsku
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Si King

Seria kulinarna:
Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia argentyńska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 20 g suszonych prawdziwków
  • 2 kawałki polędwicy jagnięcej po 225 g każdy
  • 2 łyżeczki octu z czerwonego wina
  • 1 posiekana cebula
  • 3 posiekane ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka posiekanych świeżych listków rozmarynu
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • ½ łyżeczki suszonego oregano
  • ½ łyżeczki cukru
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
  • 250 g cienkich plasterków wędzonego boczku lub pancetty

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Nagrzać piekarnik do temperatury 180 stopni. Namoczyć grzyby w gorącej wodzie na 20 minut, następnie wyjąć i drobno pokroić. Przełożyć grzyby wraz z pozostałymi składnikami, poza mięsem i boczkiem do blendera i zmiksować na pastę. Połowę boczku rozłożyć na płasko na desce. Na warstwie boczku ułożyć z jednej strony mięso. Posmarować mięso połową pasty grzybowej. Następnie zwinąć mięso, zawijając jednocześnie w boczek.W ten sam sposób przyrządzić drugą roladkę. Ułożyć roladki w brytfance, tak, aby podwinięte końce boczku znalazły się pod spodem. Wstawić do piekarnika i piec przez 15 minut, jeśli mięso ma być średnio wypieczone, lekko krwiste, 25 minut, jeśli ma być średnio wypieczone, 25 minut, jeśli ma być dobrze wypieczone (w takim sensie, jak stopnie wysmażenia odnoszące się do steku).

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA