Sorbet z wiśniami na marsali

Sorbet z wiśniami na marsali zobacz Sorbet z wiśniami na marsali 2018-06-19 13:01:09
Sorbet z wiśniami na marsali
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Mammaryla (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • szklanka słodkiej marsali (albo porto)
  • 0,5 kg mrożonych wiśni
  • 7 bezików

Kalkulator wag i miar

Przepis

Utłucz beziki w moździerzu. W blenderze z funkcją kruszenia lodu zblenduj mrożone wiśnie z winem i bezikami. Przełóż do pojemnika, włóż do zamrażalnika. W ten sposób można przygotować też sorbet z prosecco, wina musującego albo szampana z mieszanką mrożonych owoców egzotycznych z mango.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE