Warzywa po marokańsku

Warzywa po marokańsku zobacz Warzywa po marokańsku 2018-06-19 12:26:32
Warzywa po marokańsku
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Vienio

Seria kulinarna:
Ślinotok (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Kroimy warzywa w słupki 5 cm.
Na patelni prażymy kumin, cynamon, pieprz.
W garnku gotujemy warzywa z niewielką ilością wody. Dodajemy przyprawy i miód. Gotujemy pod przykrywką, aż staną się miękkie.
Drobno kroimy pietruszkę, miętę i cebulę. Warzywa mieszamy z ugotowaną wcześniej kaszą. Na koniec dodajemy oliwę i sok z cytryny, sól i pieprz do smaku.
Kaszę wykładamy na półmisek i podajemy z warzywami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE