Owoce pod kruszonką

Owoce pod kruszonką zobacz Owoce pod kruszonką 2018-06-19 12:59:31
Owoce pod kruszonką
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Tomasz Deker

Seria kulinarna:
Desery Dekera 2 (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • Kruszonka:
  • 70 g cukru muscovado
  • 85 g zimnego masła
  • 140 g mąki pszennej
Nadzienie:
  • 500 g owoców (np. truskawki, maliny, borówki )
  • 50 g brązowego cukru
  • 3 łyżki cherry
  • szczypta cukru pudru do posypania

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Przygotuj kruszonkę. Wymieszaj masło z cukrem muscovado. Następnie dodaj mąkę i wszystko wyrób.
Owoce pokrój (truskawki, borówki, maliny ) i posyp niewielką ilością cukru. Na koniec dodaj cherry i przełóż do porcelanowej miseczki.
Na owoce nałóż kruszonkę i piecz w nagrzanym nagrzanego do 200 stopni C piekarniku przez ok. 15 minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE