Smażony kurczak faszerowany mascarpone

Smażony kurczak faszerowany mascarpone
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Włoskie przepisy z River Cafe (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzej piekarnik do 250 stopni C. Posiekaj drobno rozmaryn i wymieszaj z mascarpone. Dodaj skórkę z cytryny i wymieszaj ponownie, aż serek będzie lekki i puszysty. Poluźnij skórę na kurczaku, włóż pod nią po plastrze szynki oraz nadzienie z serka. Rozgrzej mocno oliwę na dużej patelni i obsmaż porcje kurczaka skórą do dołu. Wstaw patelnię z kurczakiem do piekarnika i piecz 10 min. Przed podaniem skrop sokiem z cytryny.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE