Pasta z polędwiczkami i truflami

Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Przykaza
- Seria kulinarna:
- Jak Piotr przykazał (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 1 cebula
- 100 g pasty truflowej
- oliwa
- cienkie plastry polędwiczki wieprzowej
- pół ząbka czosnku
- sól
- pieprz
- śmietana 36%
Przygotowanie:
Pokroić cebulę w kostkę, wrzucić na oliwę. Dodać cienkie plastry polędwiczki wieprzowej, pastę truflową, wycisnąć czosnek. Następnie dodać śmietanę. Jak sos się zagęści dodać ugotowany makaron al dente. Dodać do smaku sól, pieprz. Zagrzać makaron, gdy jest gorący pasta jest gotowa.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Makarony, kluski
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze