Sałatka z cebuli i rzodkiewek

Sałatka z cebuli i rzodkiewek
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Si King

Seria kulinarna:
Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia argentyńska
Ilość osób:
4

Przepis



Składniki
2 duże cebule, pokrojone w krążki
5 łyżek oliwy
2 łyżki czerwonego octu winnego
2 rozgniecione ząbki czosnku
½ łyżeczki chili w proszku
6 dużych rzodkiewek, pokrojonych na plasterki
duża garść posiekanej natki pietruszki
duża garść posiekanej świeżej kolendry
1 łyżeczka cukru
sól i świeżo zmielony pieprz do smaku

Przygotowanie
Plastry cebuli podzielić na krążki i włożyć do miski. Zalać wrzątkiem i zostawić na 15 minut. W tym czasie do drugiej miski włożyć pozostałe składniki i wymieszać starannie. Odsączyć cebulę i przelać zimną wodą w durszlaku. Odsączyć i dodać do miski z resztą składników. Odstawić na parę godzin do lodówki, aby sałatka się „przegryzła”.

© Dave Myers i Si King

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE