Roszponka z karmelizowanymi orzechami nerkowca i chili - Marieta Marecka

Roszponka z karmelizowanymi orzeszkami zobacz Roszponka z karmelizowanymi orzeszkami 2018-06-19 13:01:05
Roszponka z karmelizowanymi orzeszkami
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 5.00

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzewamy patelnię i na suchą wrzucamy orzechy i sezam, prażymy do zezłocenia, polewamy miodem, dodajemy chili i karmelizujemy całość. Do miski wrzucamy sałatę, listki mięty, dodajemy sól, pieprz, sok z limonki i oliwę z oliwek. Mieszamy całość. Owoc granatu obieramy i "wystukujemy" pestki drewnianą łyżką. Sałatę wkładamy do pojemniczków, dodajemy orzechy i pestki granatu.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE