Sałatka z kokosowym „makaronem”

Sałatka z kokosowym „makaronem”
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 52)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 2 cukinie
  • 1 marchewka
  • 1 świeży kokos albo 2 filiżanki wiórków kokosowych
  • 1 czerwona i 1 żółta papryka pokrojone w pasku
  • 1 łyżka arame namoczonych w wodzie (odsączyć, wodę zachować)
  • 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego
  • 2 łyżki soku z limetki
  • skórka z 1 limetki
  • 1 łyżeczka sosu rybnego (w wersji wegańskiej łyżeczka soli)

Kalkulator wag i miar

Przepis

Cukinię i marchewkę poszatkować na krajalnicy. Świeży kokos poszatkować na długie, wąskie paski. Połączyć wszystko z pozostałymi składnikami. Odstawić na 30 minut do zamarynowania. Jeśli sałatka jest zbyt sucha, dolać trochę wody z arame.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE