Ryż z mlekiem kokosowym

Ryż z mlekiem kokosowym
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Roger Mooking

Seria kulinarna:
Nuta egzotyki na co dzień (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Ilość osób:
4

Przygotowanie:



Ryż z mlekiem kokosowym:
1 łyżeczka oleju roślinnego
1 łyżeczka ziaren kopru włoskiego
1 łyżeczka ziaren kolendry
2 szklanki ryżu jaśminowego
3 szklanki mleka kokosowego
1 szklanka wody
1 łyżka cukru

Ryż z mlekiem kokosowym
Na średnim ogniu podgrzać olej w średniej wielkości rondlu. Wsypać ziarna kopru włoskiego i kolendry, podsmażyć. Podsmażyć ryż i połączyć z nasionami. Wlać mleko kokosowe, wodę i wsypać cukier. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i dusić pod pokrywką. Dusić przez 30 minut, do czas aż ryż wchłonie płyn i zmięknie, rozdzielić widelcem.

Opracowano na podstawie programu "Nuta ezgotyki na co dzień".



 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE