Ryż z grochem

Ryż z grochem
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Nowe imperium kulinarne (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia karaibska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Niklę zalać zimną wodą i odstawić na noc do namoczenia. Następnego dnia odcedzić, zalać zimną wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować 45-60 minut, aż będzie miękka. Od czasu do czasu ew. podlać wodą. Posolić pod koniec gotowania. Czosnek obrać i drobno posiekać. Dymkę oczyścić i posiekać. Ugotowaną fasolę odcedzić i włożyć z powrotem do garnka. Wmieszać mleko kokosowe, tymianek, czosnek i dymkę. Dodać ryż, zamieszać, doprawić solą i pieprzem. Mieszając gotować kilka minut na średnim ogniu, aż wszystko będzie ciepłe. Usunąć gałązki tymianku i podawać na dużym półmisku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA