Polenta z pomidorkami

Oceń przepis:
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 2 szklanki wody
- sól
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 3/4 szklanki kaszki kukurydzianej
- pomidorki koktajlowe
- oliwki
- oliwa z oliwek
- cukinia
Przygotowanie:
2 szklanki wody zagotowujemy, solimy, dodajemy 2 łyżki oleju roślinnego i najważniejsze - 3/4 szklanki kaszki kukurydzianej. Gotujemy około 30 minut, co jakiś czas mieszając. Masę wlewam do salaterek lub prostokątnego naczynia (jeśli chcę mieć kostki). Kiedy się ściągnie można ją podać po prostu z pomidorkami koktajlowymi i polaną oliwą z oliwek lub podać podsmażoną ze ślimaczkami z cukinii, które posmarowane są czerwonym pesto z posiekanymi oliwkami. Możliwości jest bardzo dużo - wszystko zależy od wyobraźni.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze