Polenta z pomidorkami

Polenta z pomidorkami
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 3.60
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

2 szklanki wody zagotowujemy, solimy, dodajemy 2 łyżki oleju roślinnego i najważniejsze - 3/4 szklanki kaszki kukurydzianej. Gotujemy około 30 minut, co jakiś czas mieszając. Masę wlewam do salaterek lub prostokątnego naczynia (jeśli chcę mieć kostki). Kiedy się ściągnie można ją podać po prostu z pomidorkami koktajlowymi i polaną oliwą z oliwek lub podać podsmażoną ze ślimaczkami z cukinii, które posmarowane są czerwonym pesto z posiekanymi oliwkami. Możliwości jest bardzo dużo - wszystko zależy od wyobraźni.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE