Jabłka pieczone z domową czekoladą

Pieczone jabłka z domową czekoladą zobacz Pieczone jabłka z domową czekoladą 2018-06-19 12:18:51
Pieczone jabłka z domową czekoladą
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Iwona Zasuwa

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Desery, Dobre dla dzieci

Składniki:

  • 8 jabłek (np. szara reneta)
  • 2 garści namoczonych daktyli suszonych
  • 2,5 łyżki kakao i karobu, w dowolnych proporcjach
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • cynamon do smaku

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Jabłka umyj, odetnij „kapelusze” i usuń gniazda nasienne.
Namoczone daktyle zmiksuj z kakao i karobem oraz masłem klarowanym.
Napełnij wydrążone jabłka tak przygotowaną domową czekoladą i zamknij „kapeluszami”.
Zapiecz w piekarniku w temperaturze 160º C przez ok. 20 minut (do widocznej miękkości jabłek). Podawaj na gorąco lub zimno.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE