Adam Chrząstowski

Troć marynowana w pieprzu i koprze


Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie

odsłon: 12552

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

600 g fileta z troci

2 łyżki soli

4 łyżki cukru

6 łyżek siekanego koperku

3 łyżki pieprzu czarnego młotkowanego

chrzan tarty

śmietanka

cytryna

 

Przygotowanie:

W melakserze zmiksuj sól, cukier i pieprz. Wymieszaj z koperkiem. Sprawdź dokładnie czy filet nie ma ości i rozprowadź po wierzchu warstwę marynaty. Zawiń szczelnie w folię spożywczą i odstaw do lodówki na 3 dni. Ubij śmietankę na pianę, dodaj sok z cytryny i wymieszaj w równych proporcjach z tartym chrzanem. Rybę krój w jak najcieńsze plastry i podawaj z chrzanową pianką.

Sprzęt: deska, nóż długi, mikser ręczny, folia spożywcza, miski małe

powrót

Podobne przepisy

Pstrągi z szynką i orzechami laskowymi
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Azjatycki labraks z kleistym ryżem i zieleniną
Jamie  Oliver
Przepis z programu 15 minut Jamiego (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Zapiekanka rybna pachnąca dymem z serem ricotta
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Serbska zupa rybna
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia serbska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.