Rolada z sandacza

Oceń przepis:
Przygotował:
Gosia Molska
- Seria kulinarna:
- Babeczki wigilijne (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 80 dag filetów z sandacza
- bułka
- sól
- czarny pieprz
- 3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
- 2 jajka
- kieliszek winiaku
- 5 dag rodzynek
- 12 suszonych moreli
- 3 łyżki białego wina
- po 5 dag pistacji i płatków migdałowych
- skórka otarta z cytryny
- 1 l bulionu
Przygotowanie:
Mięso ryby delikatnie oddzielić od skóry, skórę natrzeć solą, pieprzem i odstawić do lodówki. Bułkę zalać śmietaną, a rodzynki i morele winem. Odstawić na 20 minut. Przemielić mięso sandacza z bułką. Utrzeć z kwaśną śmietaną, pieprzem, solą, koniakiem i żółtkami. Dodać rodzynki, pistacje i płatki migdałowe. Delikatnie wymieszać z pianą z białek.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Potrawy na Boże Narodzenie
Potrawy wigilijne
Dania z ryb
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze