Rolada z sandacza

Rolada z sandacza
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Gosia Molska

Seria kulinarna:
Babeczki wigilijne (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 80 dag filetów z sandacza
  • bułka
  • sól
  • czarny pieprz
  • 3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
  • 2 jajka
  • kieliszek winiaku
  • 5 dag rodzynek
  • 12 suszonych moreli
  • 3 łyżki białego wina
  • po 5 dag pistacji i płatków migdałowych
  • skórka otarta z cytryny
  • 1 l bulionu

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Mięso ryby delikatnie oddzielić od skóry, skórę natrzeć solą, pieprzem i odstawić do lodówki. Bułkę zalać śmietaną, a rodzynki i morele winem. Odstawić na 20 minut. Przemielić mięso sandacza z bułką. Utrzeć z kwaśną śmietaną, pieprzem, solą, koniakiem i żółtkami. Dodać rodzynki, pistacje i płatki migdałowe. Delikatnie wymieszać z pianą z białek.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE