Agnieszka Kręglicka

Szynka świąteczna


Przepis z programu Para w kuchni (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

Szynka świąteczna
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

cała szynka z kością

Marynata

pół szklanki oleju lub oliwy

szklanka białego wina – wytrawnego

pól szklanki octu

dwie cebule

6 ząbków czosnku

pół szklanki cukru

sól

ziele angielskie

liść laurowy

goździki

Przygotowanie:

Piec około 2,5 – 3 godziny w piekarniku nagrzanym od 160 do 180 stopni C.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.