Medaliony z indyka z ananasem i serem

Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC GOTOWANIA 2 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- pierś z indyka
- plastry ananasa z puszki
- żurawina
- ser żółty
- papryka ostra
- sól
- pieprz
- mąka
Przygotowanie:
Pierś indyka kroimy na ok. 2 cm kotlety, lekko je ubijamy, przykryte folią spożywczą. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką, obtaczamy w mące, nadmiar strzepujemy. Krótko smażymy na rozgrzanym oleju. W tym czasie podgrzewamy piekarnik z opcją opiekania od góry. Ściągamy indyka z patelni i na tej samej smażymy do zezłocenia plastry ananasa. Medaliony układamy na blasze, na każdego kładziemy plaster ananasa i plaster sera . Zapiekamy krótko, aż ser się rozpuści w miejscu zagłębienia kładziemy łyżeczkę żurawiny. Podajemy gorące.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Kuchnia polska
Dania mięsne
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze