Marieta  Marecka

Szybka pasta z wędzonej ryby z jajkiem


Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne

Szybka pasta z wędzonej ryby z jajkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 wędzony pstrąg (300 g)

ok. 80 g masła Lurpak Klasyczne

3 jajka na twardo

sól

pieprz

1 płaska łyżeczka mielonego kopru włoskiego

szczypta mielonego kuminu

pół pęczka szczypiorku

kilka listków mięty

 

Do podania:

kilka kromek chleba pszennego lub razowego

ogórek świeży

pęczek koperku

micro listki jarmużu

 

Przygotowanie:

Mięso ryby oddzielić od ości i pozbawić skóry, przełożyć do malaksera i dodać mielony koper włoski, kumin, sól, pieprz i miksować.
W trakcie miksowania dodawać kawałki masła oraz drobno pokrojone jaja na twardo.
Miętę, szczypiorek poszatkować i dodać do pasty rybnej.
Z kromek chleba wyciąć grzanki w kształcie koła. Patelnię rozgrzać, dodać masło, smażyć grzanki na złoty kolor.
Pastę serwować na grzance, ozdobioną świeżym ogórkiem, koperkiem i micro listkami jarmużu.

powrót

Podobne przepisy

Sos winegret Laury
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kokosowy chutney
Przepis z programu Floyd w Indiach
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Hummus ze świeżym tymiankiem
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.