Majonez

Majonez
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

W dużej misce wymieszaj żółtko jajka, sól, musztardę i ocet. Zacznij mieszać miksturę i dopiero wtedy dodawaj do niej olej kropla po kropli. W ten sposób otrzymasz gęsty, gładki majonez. Do smaku dodaj soli, pieprzu i soku z cytryny.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE